top of page
Yazarın fotoğrafıCigdem Bagbakan Cagan

B2B KOBİ'ler için Doğru Satış ve Pazarlama Yazılımı Seçme Rehberi

Güncelleme tarihi: 13 May


Saas için satış takip yazılımı nasıl seçilir

Bu harika dijital dünyada, KOBİ'ler olarak bizim de bir yerimiz var, değil mi? Satış ve pazarlama yazılımı dünyasına atılmak, özellikle bütçemiz "sıkı" ve takımımız "küçük"ken, bir nevi macera gibi. Bu rehber, tam da bu macerada size rehberlik edecek! Şimdi ve gelecekte işinize yarayacak, cebinizi yakmayacak, büyüdükçe sizinle büyüyecek, kullanımı kolay aletleri nasıl seçeceğinizi göstermek için buradayız.


Satış Takip ve Pazarlama Otomasyon Yazılım İhtiyaçlarınızı Keşfetmek

Öncelikle, "Biz ne istiyoruz?" sorusuna cevap verin. Müşteri ilişkilerinizi mi geliştirmek istiyorsunuz, pazarlama çabalarınızı mı otomatikleştirmek, yoksa her ikisi birden mi? İhtiyaçlarınızı belirlemek, doğru aracı bulma konusunda pusulanız olacak.

Ne Arıyoruz?

Satış için Araçlar

  • Satış Yönetimi: Satış yönetimi için, seçtiğiniz aracın her satış aşaması için iyi bir görünürlük sağladığından emin olmalısınız ki, işler beklendiği gibi gitmezse gerekli değişiklikleri yapabilesiniz. Ayrıca, her satış temsilcisinin nasıl performans gösterdiğine dair iyi bir anlayış vermelidir. Uzun vadede teklifler ve aşamalar için onaylar eklemeniz gerekebilir. Bu özellik mevcut olmalıdır. Dijital müşteri adayları yakalıyorsanız, bu bilgilerin detaylı bilgilerle otomatik olarak sisteme aktarılabildiğinden emin olun. İşte bazı seçenekler: Pipedrive, Hubspot, Salesforce.

  • Potansiyel Müşteri Bulma: Potansiyel müşteri adaylarını aramak için bir çok farklı tool var. Özellikle müşterinin satın alma sinyallerini yakalayan ürünler bu alanda öne çıkıyorlar, örneğin Zoom Info, Lusha, 6sense Ancak bu toolar çok pahalı olabilir. Eğer sattığınız üründen kazandığınız life time value yüksek değilse bu toollar yerine LinkedIn Sales Navigator ile nişan alın ve doğru müşterilere ulaşın.

  • Talep Oluşturma: Talep oluşturmada kullanılan yazılımlar 3 ana konuyu yönetmenizi sağlar: Bu yazılımda müşterinin uçtan uca takip edilebildiğinden ve satış sistemleri ile entegre edilmesinden emin olun. Bazı özellikler baz ürünün üzerine ekstra alınıyor olabilir. O ürünleri aldığınızda sizin için maliyetinin ne olacağına dikkat edin. Hubspot bu alandaki en iyi çözümlerden biridir.

  1. Potansiyel müşteriyi yakalama:

    1. Bunun için webformları, landing pageler oluşturmanızı sağlarlar.

    2. Sosyal Medya ve arama motoru kampanyalarının yönetimi: Hem organik içerikler hem de reklamlarınızdan gelen müşteri adaylarının bilgilerinin toplanmasına yarar.

    3. Email Pazarlama: Emaillerinize ilgi gösteren müşterileri takip etmenizi sağlarlar.

  2. Potansiyel Müşteri Yönetimi ve Skorlama

  3. Potansiyel Müşteri Besleme (Nurturing)

Pazarlama için Araçlar

  • E-posta Pazarlama: Email pazarlama her zaman riskli bir konudur. Toplu mesaj gönderimleri genelde faydadan çok zarara sebep olur. Ancak müşteri ilgisini ayakta tutmak için de gayet önemlidir. Mailchimp ücretsiz versiyonunun olması, şablonlar sağlaması ve kolay ara yüzü ile iyi bir alternatiftir.

  • Sosyal Medya Yönetimi: Eğer uçtan uca bir marketing otomasyon sistemi almıyorsanız, sosyal medyanızı yönetmek için bir ürün almak iyi fikir olabilir. Gün içinde tüm kanallarda aynı anda çıkmayı planladığınız kampanyaya vakit ayırmak zorsa Buffer ve Hootsuite ile sosyal medya hesaplarınızı kolayca yönetin.

  • Websitesi İçerik Oluşturma ve Yönetimi: Yazılım şirketlerinin en çok düştüğü hatalardan biri websitelerini hendi frontend ekipleriyle yazma girişimleridir. Bu sonrasında işi yoğun olan developerın işleri aksatmasıyla sonuçlanır. Her landing page için baştan kodlama yapmak da gereksiz bir efordur. Wordpress, Wix Blog gibi bir tool kullanarak içeriklerinizi kolayca yönetebilirsiniz. Özgün içerik oluşturmak çok önemli bir konudur. Yine de ChatGPT gibi yaratıcı yapay zeka ürünlerinden fikir alabilir, araştırma fazını kolay geçebilirsiniz. İçerik planlama ile ilgili bir Excel tablosu da işinizi görebilir. Hazır bir şablon isterseniz bize ulaşın!

  • Analiz ve Raporlama: Analiz ve raporlama olmadan harcanan eforun ve paranın nereye gittiğini anlayamazsınız. Mutlaka ölçümlemeleri uçtan uca yapan bir tool alın. Hubspot gibi uçtan uca yönetim sağlayan bir yazılım alabilir, eğer bütçe ayıramıyorsanız en azından Google Analytics ve SEMrush gibi websitenizi ölçümlemenize yarayan ürünler kullanabilirsiniz.



Pazarlama yazılımı nasıl seçilir

Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Kullanım Kolaylığı: Kolay öğrenilebilen ve kullanılan yazılımlar hayat kurtarır.

  • Entegrasyon: Mevcut araçlarınızla uyumlu olanları tercih edin.

  • Ölçeklenebilirlik: Büyüyen işletmenize ayak uydurabilecek yazılımları seçin.

  • Maliyet Etkinliği: Bütçenizi aşmayacak, ama işinizi görecek araçları bulun.

  • Müşteri Destek ve Kaynaklar: Sorun yaşadığınızda yanınızda olan bir destek ekibi olsun.

Küçük Takımlar için Tavsiyeler

  • CRM İçin: HubSpot CRM ücretsiz seçenekleriyle başlayın; Zoho CRM ile özelleştirilebilirliği keşfedin.

  • Pazarlama Otomasyonu İçin: Mailchimp ile geniş bir ücretsiz katmanın keyfini çıkarın; Sendinblue ile uygun fiyatlı çözümlere yönelin.

Uygulama İpuçları

  • Küçük başlayın, temel özelliklerle ustalaşın.

  • Ücretsiz denemeleri kullanın, cebinizden para çıkmadan önce her şeyi test edin.

  • Ekibinizden geri bildirim alın, onların görüşleri de önemli.

Sonuç

Doğru araçları seçmek, bizi basitlik, ölçeklenebilirlik ve değere yönlendirir. İhtiyaçlarınızı netleştirip, önerdiğimiz araçları inceleyerek, kaynaklarınız kısıtlı olsa bile takımınızı zaferlere taşıyabilirsiniz. Böylece, bu dijital çağın kahramanları olarak tarihe geçebilirsiniz!



Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page