Bir Satış ve Pazarlama Stratejisi Olarak Eğitici İçerikler ve Kolay İçerik Hazırlama Yolları
Eğitici içerikler, hem niş bir alanda farkındalık yaratmak için hem de yoğun rekabet olan pazarlarda rakiplerinizden ayrılmak için elinizi güçlendirecek bir içerik çeşidi olabilir. Ayrıca potansiyel müşterilere değer sunarak güven oluşturur ve uzun vadede marka sadakatini artırır. Pazarlamada marka bilinirliğini arttırmak ve lead yaratmak için kullanılmalarının yanı sıra, satış ekiplerinin müşterilerine değer katarak ilişkilerini sağlamlaştırmalarına da fayda eder.
Eğitsel videolar hazırlamanın kolay yolları
Blog yazıları, e-kitaplar, videolar ve infografikler eğitici içerik hazırlarken sıklıkla başvurulan yollar. Videolar müşteriler tarafından sıklıkla tercih edilse de içerik üreticilerinin en çok hazırlık yapmasını gerektiren içerik çeşidi olduğu ve çekim için ayrı bir ekip ve ekipman gerekebildiği için eğitim içerikleri olarak nispeten daha az kullanılıyorlar. Bu da rakiplerinizden ayrılmanızı sağlayabilir.
Video içerik üretirken aynı günde birden fazla video çekmek maliyetleri azaltır. Dinleyicinin ilgisi çok kısıtlı bir süre olduğu için videoları kısa tutmak, başlıklara bölmek hem içerik sayınızı arttırmanıza, hem de izleyiciyi sıkmadan konuyu aktarmanıza yarar.
Yazılım sektöründe en sık kullanılan eğitsel video versiyonu ise demo videolarıdır. Bu tarz videolarda yapay zeka kullanarak seslendirme-alt yazı vb konuları çözebilir, daha profesyonel görünen içerikler çıkartabilirsiniz. Teknik ekiplerden video çekmelerini istemeden önce video ile ilgili standartları belirlemeniz işinizi kolaylaştırır. Örneğin kişisel bilgilerin maskelenmesi, her zaman dummy data kullanılması, adres çubuğunun görünmemesi vb.
Webinarlar satış ve pazarlama stratejisi için nasıl kullanılır?
Şirket içi ve dışı fikir liderleriyle birlikte trendler, gelişmeler, önemli konular hakkında webinarlar düzenleyerek hem etkinlik duyuruları sayesinde bilinirlik yaratabilirsiniz, hem de webinar kayıtlarını on demand izlenecek şekilde websiteniz, Youtube gibi kanallara koyarak içeriklerinizi arttırabilirsiniz.
Ondemand webinarlar lead toplamak için de çok etkilidir. Bir landing page oluşturarak webinar içeriğini izlemek isteyen kişilerin bilgilerini toplayabilirsiniz. Linkedin reklamlarında bu içerikleri bir kanca olarak kullanabilirsiniz. Webinarın can alıcı noktalarını kesip editleyerek reklam içeriğinde kullanabilirsiniz.
Webinarları kısa kısa videolara bölüp editleyerek diğer mecralarda kısa eğitsel videolar olarak kullanabilirsiniz. Instagram, TikToc, Facebook gibi hızlı içerik tüketimi olan sosyal medya kanalları bu kısa içerikleriniz için harika kanallar olabilir. Hedef kitlenize göre bu kanallardan bir ya da birkaçını seçebilirsiniz.
Podcast serileri
Podcastler videolara ve webinarlara oranla çok daha hızlı hazırlayabileceğiniz içerikler çıkarmanıza yarayabilir. Belli konularda seriler hazırlayarak konuyu farklı açılardan ele alabilirsiniz. Podcastler genellikle araç kullanırken, yürüyüş yaparken, ev işleriyle uğraşırken dinleyiciye eşlik eder. Bu aktivitelerin süresi göz önünde bulundurularak süre ayarlanabilir. Konu başlıklara bölünerek tek bir podcast yerine bir podcast serisi yaratılabilir.
Podcastlerde içeriğin önden yazılı olması doğal akışı bozabilir. Dinleyici bu tarz durumları kolayca sezdiği için içeriği yazmamaya, doğal bir akışta aktarmaya özen gösterin. Duraklamaları edit esnasında kesebilirsiniz, bu sebeple duraklama olmasından korkmayın.
Eğitici içerikler, potansiyel müşterilerinizle sağlam bir ilişki kurmanın ve markanızı sektörde bir otorite olarak konumlandırmanın etkili bir yoludur. Bu içerikler, müşterilere değer sunarken aynı zamanda ürün veya hizmetleriniz hakkında bilinçlendirir ve satın alma kararlarını olumlu yönde etkileyebilir. İçeriklerinizi stratejik bir şekilde planlayıp uyguladığınızda, satış ve pazarlama hedeflerinize ulaşmada büyük bir fark yaratabilirsiniz, dolayısıyla eğitici videolar satış ve pazarlama stratejisinde kullanılabilir.
Comments